eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Kóka: "több liberalizmus kell"

Kóka János, az SZDSZ elnökjelöltje szerint fontos, hogy a környezetvédelmi minisztériumot továbbra is pártja irányítsa. A gazdasági miniszter erről akkort beszélt, amikor környezetvédőkkel találkozott.

Fenntartható nemzeti fejlődésstratégiára van szükség a környezetvédelemben, hiszen nem terhelhetjük a következő generációra a szennyezés következményeit - fogalmazott Kóka János.

A gazdasági miniszter hangsúlyozta: amennyiben az SZDSZ elnöke lesz, szorgalmazni fogja az együttműködést a környezetvédelmi kérdésekben.

Több liberalizmus kell

Úgy fogalmazott: megalakulna egy munkacsoport a Liberális Zöld Tanács, a Liberális Zöld Tagozat, a zöld szervezetek és a környezetvédelmi tárca képviselőivel, amelynek feladata a megoldási lehetőségek, javaslatok kidolgozása volna.

Kóka János elmondta: több liberalizmusra van szükség a környezetvédelemben, éppen ezért nagyon fontosnak tartja, hogy a tárca SZDSZ-es fennhatóság alatt maradjon. Hozzátette: a megelőzésre kell helyezni a hangsúlyt.

Előrelépés kell

Márkus Ferenc, a WWF Magyarország elnöke azt mondta: örül, hogy ígéretet kaptak a Környezetvédelmi és Vízügy Minisztérium fennmaradására.

Hangsúlyozta: számos környezetvédelmi probléma került előtérbe az utóbbi időben, így például a klímaváltozás kérdése vagy a megújuló energiaforrások kihasználásának szükségessége.

Kóka János az InfoRádiónak elmondta: a közlekedésbiztonsági és egyéb szempontok miatt fontos a tubesi NATO-radar megépítése, ezért helyesli a döntést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×