eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Csekély plusz bevételhez jutottak a háziorvosok?

A háziorvosok a kieső eszköztámogatással együtt is plusz bevételre tudtak szert tenni a beérkező vizitdíjjal, azonban ezt felemészti az emiatt alkalmazott adminisztrátor fizetése - mondta a Magyar Orvosi Kamara háziorvosi szekciójának vezetője. Kertai Aurél hozzátette: sok páciens továbbra sem tudja, hogy ki mentesülhet a vizitdíj megfizetése alól.

A praxisok egy részétől elvont eszköztámogatást kompenzálja a vizitdíj, de a beszedésével és elszámolásával járó munkát is figyelembe véve - saját tapasztalatai szerint - az nem hozott jelentős plusz bevételt az orvosoknak - mondta az InfoRádiónak a Magyar Orvosi Kamara háziorvosi szekciójának vezetője.

Kertai Aurél úgy véli: bár mindenki tudta, hogy bevezetik a vizitdíjat, annak beszedése nem zökkenőmentes, hiszen továbbra is gyakran alakulnak ki viták arról, hogy kinek kell és kinek nem kell befizetnie a terhet.

A kamarai vezető hozzátette: a felkészülés sem volt könnyű, hiszen a minisztérium még két nappal a bevezetés előtt is változtatott a jogszabályon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×