eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Megszűnt a madárinfluenza Magyarországon

Teljesen felszámolták a januári madárinfluenzás eseteket, hétfőtől madárinfluenza-mentes státust jelenthet Magyarország - közölte az országos főállatorvos.

Süth Miklós hozzátette: a madárinfluenza sikeres felszámolásában szerepet játszott a lakosság a múlt évben tapasztaltnál sokkal jobb együttműködése, a gyors hatósági intézkedés, illetve a téli időszakban alacsonyabb állatállomány.

A főállatorvos elmondta: a húsvéti ünnepek előtt április 15-ig összehangolt országos ellenőrző akciót indítanak.

Ennek során az egész élelmiszerláncot vizsgálják, így az állattartó telepeket, az élelmiszer-feldolgozó üzemeket, illetve a kereskedelmi egységeket.

Ez csaknem 10 ezer ellenőrzést jelent majd, vizsgálják többek között az élelmiszerek nyomon követhetőségét, jelölését, a higiénés viszonyokat, a gyógyszer- és növényvédőszer-maradványokat.

Süth Miklós szólt arról is, hogy a második félévre törvényjavaslatot készítenek elő a szigorúbb szankciók érdekében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×