eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Felbuzdult sikerein a BKV: újabb ellenőröket vesz fel

Csak a jegypénztáraknál napi 3-3,5 millió forint többletbevételt hozott a BKV fokozott jegyellenőrzési akciója, de a teljes összeg meghaladhatja a napi 8 millió forintot - tudta meg az InfoRádió. Az akció sikerén felbuzdulva 50 új ellenőrt vesz fel a közlekedési cég a meglevő 430 mellé.

Egyelőre csak bevételi részadatok állnak rendelkezésre a BKV szigorított jegyellenőrzési akciójával kapcsolatban - mondta el az InfoRádiónak Regőczi Miklós kommunikációs igazgató.

"Az elmúlt négy nap átlagában 3-3,5 millió forint napi pluszbevételt értünk el, de csak a jegypénztárok jelentése alapján, ehhez jön majd hetekkel később a viszonteladók és a jegyautomaták bevétele" - közölte.

Regőczi Miklós hozzátette, hogy várakozásaik szerint a teljes napi többletbevétel meghaladhatja a 8 millió forintot.

Az InfoRádió értesülése szerint a BKV a sikeren felbuzdulva 50 új ellenőrt vesz fel a meglevő 430 ellenőr mellé.

A fokozott ellenőrzést a metró nagy forgalmú csomópontjain kezdték, és fokozatosan terjesztik ki az egész metró- és HÉV-hálózatra.

Regőczi Miklós elmondta, hogy az akció másfél-két évig tart, amíg a metró és a földalatti vonalain be nem vezetik az úgynevezett zártkapus rendszert.

A rendszer egyenként engedi át a jegy vagy bérlet érvényesítésekor az utasokat, mint az számos nyugat-európai városban megszokott.

A rendszer kialakítására hamarosan pályázatot ír ki a BKV, és Regőczi Miklós szerint jövő év elejére egyes elemek már működni fognak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×