eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Kedden tartja alakuló ülését az OCÖ

A keddi mandátumátvétel után még aznap megtartja alakuló ülését az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) március 4-én megválasztott képviselőtestülete a BM Duna palotában - mondta az önkormányzat szóvivője.

Ifj. Bogdán János közlése szerint az újonnan választott képviselők kedd délelőtt veszik át mandátumukat, majd azonnal meg is kezdik alakuló ülésüket.

Az 53 tagú testületben a márciusi elektori voksolás eredményeként a Farkas Flórián vezette Lungo Drom kapott többséget, 28 képviselőjükkel feltehetően átvehetik az OCÖ irányítását Kolompár Orbántól, miután az általa irányított Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) 25 képviselőt juttatott a grémiumba.

A Magyar Távirati Iroda úgy tudja, hogy a Lungo Drom frakció vasárnap Szolnokon tanácskozott, ahol elosztották az önkormányzati testület tisztségeit, míg az MCF hétfőn tanácskozik.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×