eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Elhatárolódást kér Orbántól Lendvai

A szélsőségesektől való világos elhatárolódásra kéri a Fidesz elnökét az MSZP frakcióvezetője. Lendvai Ildikó azt mondta: erre azért lenne szükség, hogy az ország békésen ünnepelhesse március 15-ét.

A politikus az InfoRádióban azt mondta: van esély a méltó ünnepre, mert bár két-háromszáz szélsőséges ember rendészeti problémát jelent, de csak akkor tudják elrontani a közhangulatot, ha az ünnepi rendezvények szervezői nem teszik világossá, hogy ők ünnepelni akarnak, nem pedig tavaszi hadjáratot.

Lendvai Ildikó úgy fogalmazott: Orbán Viktor 1992 októberében még világosan elhatárolódott a Göncz Árpád köztársasági elnököt árpádsávos zászlók alatt kifütyülő szélsőségesektől.

Közben a Fidesz szóvivője azt közölte: a március 15-ei ünnep békés és méltó lesz, ha a rendőrség nem ad teret a nyilvánvaló provokációnak és a hatalom nem vezényel brutális rendőrtámadást a békés emberek ellen.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: pártja soha, semmilyen szélsőséggel nem vállalt közösséget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×