eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

"Meghirdetünk valami nagyon rózsaszínűt"

Jobb lenne, ha a klímavédelemmel összefüggésben az Európai Unió kicsit sarkosabb, de igazabb programmal állna elő - mondta Balázs Péter volt uniós biztos. A szakértő szerint a nagy tagállamok ipari szereplői tiltakoznak az elképzelések ellen.

A nagy tagállamok, a legnagyobb károsanyag-kibocsátók is tiltakoznak az unió klímavédelemmel összefüggő elképzelései miatt: Németországban nemcsak az ipar szereplői, hanem már maga az alkancellár is bírálta Angela Merkel kancellárt - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Corvinus és a Közép-európai Egyetem tanára.

Többen arra figyelmeztetnek, ezekkel a tervekkel is úgy járhat az EU, "mint a lisszaboni versenyképességi programmal: meghirdetünk valami nagyon szépet, nagyon rózsaszínűt, el is hisszük, hogy ezt meg tudjuk valósítani, aztán menet közben kiderül, hogy talán egy kicsit túllőttünk a célon" - tette hozzá Balázs Péter.

A volt uniós biztos úgy véli, jobb, ha egy kicsit sarkosabb az a program, de igaz.

Balázs Péter szerint nem kell kétségbe vonni a mérések eredményeit, a fontosabb kérdés az: hogyan lehet az esetleg elfogadásra kerülő tervezet előírásait kormányzati intézkedésekké alakítani.

Probléma lehet a megvalósítás időtartamának hosszúsága - véli a szakértő -, hiszen a 2020-as dátum még olyan messze van, hogy elodázhatja a fontos kérdések megoldását, és az első időkben esetleg csak kisebb előrelépések történhetnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×