eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Varga Mihály: "Győztünk!"

"Győztünk" - így kommentálta a Fidesz alelnöke Veres János bejelentését, miszerint januárban és februárban nem kell befizetni az elvárt adót.

Ennek a győzelemnek igazi nyertesei a hazai gazdasági élet szereplői, a kis- és középvállalkozások, mindazok, akiknek be kellett volna fizetni az első két hónapra az elvárt adót - tette hozzá Varga Mihály.

Az elvárt adó bevezetését 2006 közepén jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Új Egyensúly program részeként.

Eszerint 2007. január 1-jétől a társasági adó hatálya alá tartozó adóalanyoknak adót kellett volna fizetniük legalább egy minimális nagyságú elvárt jövedelem után. Ezt a szabályozást semmisítette meg múlt héten az Alkotmánybíróság.

"Ellenzékből is lehet olyan indítványokkal előállni, amelyek a kormánypárti oldalt, a kormány képviselőit meg tudják győzni" - fogalmazott a politikus.

Varga Mihály emlékeztetett arra, hogy a Fidesz már az Alkotmánybírósági döntést követően is azzal a határozott véleményével állt elő, hogy hiába szüntette meg az Ab ezt a törvényt március 1-jétől, januárra és februárra se kelljen ezt az adót befizetni.

Ezért a Fidesz és a KDNP a múlt héten törvényjavaslatot nyújtott be. Ebben az elvárt adó január-februári eltörlését javasolták.

Varga Mihály úgy vélte, e javaslat kidolgozása is szükséges volt ahhoz, hogy meggyőzzék a kormányoldalt.

Véleménye szerint olyan jogi helyzet állt volna elő e döntés nélkül, ami egy "hosszú, elnyújtott, sehova sem vezető és általában a jogbiztonságot, a jogrendszert, de a gazdasági szereplők működését is veszélyeztető helyzetet idézett volna elő".

Veres Jánosnak arra a bejelentésére, amely szerint a kormány 30 milliárd forintot zárol a központi egyensúlyi tartalékból, Varga Mihály azt mondta: elképzelhetetlen, hogy a kormány már márciusban ekkora összeget elköltsön a tartalékból.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×