eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Rajzfilmhős lesz Gergényiből

A Népszabadság azt írja, hogy akár az egy-, akár a több- biztosítós egészségügyi rendszer mellett dönt a kormány, az OEP mindenképp részvénytársasággá alakul, derül ki a lap birtokába került tervezetből. Ennek egyetlen tulajdonosa az állam lenne. Később azután privatizálhatnák az egészségpénztárt. Akárhány biztosító is lenne, díjtételeik csak minimálisan térhetnének el.

A Magyar Nemzetben az áll, hogy a nyilvántartott egyéni vállalkozások száma 40 ezerrel csökkent tavaly. Elemzők a vállalkozások számának további csökkenését prognosztizálják.

Az Index.hu-n olvasható, hogy rajzfilm készül az októberi zavargásokról. A rajzfilmet eredetileg a velencei biennáléra készítették volna, a pályázat első körben nyert is, de végül mégis elutasították. Nemes Csaba ennek ellenére elkészíti Remake című animációs filmjét.

A Világgazdaság számol be arról, hogy a Seychelles-szigetek, a Bahamák, a Kajmán-szigetek és a többi jól ismert egzotikus adóparadicsom mellett egyre több európai ország is lehetőséget ad arra, hogy a területén bejegyzett, de gazdasági tevékenységüket másutt folytató (offshore) cégek ne fizessenek nyereségadót.

A multinacionális konszernek mellett egyre több kis- és közepes vállalkozás is igyekszik ezen kiskapuk segítségével csökkenteni az adóterheit. Európában talán Svájc a legismertebb adóparadicsom. Az amerikai szenátus becslése szerint a szövetségi adóhivatal évente 40-70 milliárd dollártól esik el az offshore központok miatt, de a nyugat-európai országok esetében is milliárdos nagyságrendű a veszteség.

A Napi Gazdaság írja, hogy újabb jubileumot ért el a hazai internetes világ: múlt héten bejegyezték a háromszázezredik magyar domaint. A magyarországi domain-regisztráció sajátosságai miatt - mivel egyszerre több száz webcímet jegyeznek be - nem lehet megmondani, hogy melyik domain volt pontosan a háromszázezredik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×