eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Indul a Budapest szíve program

Városfejlesztési programot indít a főváros; a Kiskörúton belüli térség megújítását a forgalom kiszorításával és sétálóutcák kialakításával képzeli el az önkormányzat - közölte a főpolgármester.

Demszky Gábor elmondta: az érintett kerületek konzervatív, szocialista és liberális vezetői is támogatják a 100 milliárd forintos nagyságrendű, Budapest szíve elnevezésű programot, amelyhez európai uniós, állami és befektetői forrásokat is várnak a következő 8-10 évben.

A főpolgármester fő célként a belvároson átmenő forgalom kiszorítását, a felszín alatti parkolók építését, a gyalogos-, a közösségi és a kerékpáros-közlekedés elsőbbségének biztosítását, továbbá a helyi kiskereskedelem újjáélesztését említette.

A tájékoztatón részt vett a Belváros fideszes, Terézváros és Erzsébetváros szocialista polgármestere valamint a fővárosi MSZP- és SZDSZ-frakció vezetője.

A politikusok áttörésként értékelték az ügyben kialakult konszenzust.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×