eur:
393.75
usd:
355.3
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Félpályás útlezárás két hónapon át a kormány ellen

Várhatóan két hónapon át tart az a félpályás útlezárás, amely csütörtökön kezdődött a 2/A úton. Kovács László, a Dunakeszi Rendőrkapitányság vezetője elmondta: a gödi demonstráció munkanapokon reggel nyolctól délig lassítja a forgalmat.

A demonstrációt a gödi Forradalmi Nemzeti Bizottmány kezdeményezte azzal a céllal, hogy így próbálja lemondásra kényszeríteni a kormányt.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság a gyülekezési törvény kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a tüntetés szervezője kártérítési perbe fogható, ha a tüntetés miatt valakinek bizonyítottan kára keletkezett.

A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet ügyvivője viszont az InfoRádióban azt mondta: egy jogszerűen zajló demonstráció miatt nem lehet kártérítési igénnyel élni. Schiffer András hozzátette azt is, hogy a rendőrségnek nem feladata, hogy polgári jogi útmutatásokat adjon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 21:42
×
×
×
×