eur:
395.52
usd:
366.56
bux:
74079.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

200 milliárdos felár a zavargások miatt

A pénzügyminiszter szerint nincs lényegi különbség a szeptemberi és a most elkészült decemberi konvergenciaprogram között.

Veres János az Országgyűlés európai ügyek bizottságának ülésén azt mondta: négy év alatt mintegy 200 milliárd forinttal lesz több kamatkiadása az országnak, mert szeptember 18., a Magyar Televízió épületének elfoglalása után az ország csak a korábbinál drágábban tudta piacra juttatni az újonnan kibocsátott állampapírokat.

A Fidesz szerint nem a szeptemberi, illetve októberi utcai események hatására alakult rosszul az államháztartás.

Pelczné Gáll Ildikó, a legnagyobb ellenzéki párt képviselője úgy vélte: az államháztartási adatok az előző évek rossz gazdaságpolitikájának következményei, és emiatt kérnek nagyobb hozamot a befektetők az állampapírokért.

Hozzátette: a beadott konvergenciaprogram szerint a kormány 2008-tól meg akarja szüntetni a 13. havi nyugdíjat. Veres János pénzügyminiszter cáfolta, hogy a kabinet megszüntetni ezt az ellátást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szeptemberre dönti el a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, hogy folytatja-e sportolói pályafutását. Az Infostart olimpiai tudósítójának a kardcsapatdöntő másnapján beszélt az edzőcsere következményeiről, a generációváltás sikeréről és arról is, hogyan áll a NOB-tagsági kampánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×