eur:
394.14
usd:
364.18
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Orbán: a liberálisok elárulták az alapvető szabadságjogokat

Orbán Viktor újabb szövetséget kötne a Kisgazda Polgári Egyesülettel, ha a Fidesz tavaszi tisztújító kongresszusán ismét pártelnöknek választják. Az október 23-i események kapcsán a Fidesz elnöke kijelentette: a liberálisok elárulták az alapvető szabadságjogokat.

"Abban az esetben, ha megkapom a bizalmat a következő kongresszuson is, és a következő években is a Fidesz elnökeként szolgálhatom a magyar polgárokat, akkor a kongresszus után a lehető legrövidebb időn belül szeretnék újabb szövetségesi megállapodást kötni a Kisgazda Polgári Egyesülettel, a kisgazdavilág képviselőjével, Turi-Kovács Bélával, és a mögötte álló kisgazdaszervezettel" - mondta Orbán Viktor.

Hozzátette: ha a tavaszi tisztújító kongresszuson meglesz a bizalom, akkor "rajtunk nem fog múlni az újabb Fidesz-kisgazda-megállapodás".

Minőségi többlet a szövetségépítésben

A pártelnök hangsúlyozta: a következő években is a szövetségépítés útját kell járnia a Fidesznek, azonban a kisgazdákkal való megállapodást nem elsősorban azért keresi, mert ezzel számszerűen többen lesznek a szövetségben, hanem mert ez minőségi többletet is jelent. A volt kormányfő pártelnök megtisztelőnek nevezte, hogy a kisgazdákkal közös értékvilágot, hitvallást és célt képviselhet.

Orbán Viktor beszédében arra kérte a kisgazdákat, hogy támogassák a Fidesz népszavazási kezdeményezését.

Nehéz időszak előtt állunk, szükség van harcos kisgazdákra - fogalmazott a Fidesz vezetője, aki szerint a kisgazdavilágot és a falusi életet is veszély fenyegeti.

Egy sikerrel több győzelem

Orbán Viktor szerint meg kell védeni a magyar földet, meg kell akadályozni a nagybirtokrendszer kialakítását, és azt is, hogy a rossz minőségű külföldi élelmiszerek számára elérhető legyen a magyar piac, de meg kell védeni az őstermelőket, a kiskereskedő parasztokat és a falusi iskolákat is.

A helyzetet akkor tudjuk megváltoztatni, ha Magyarország egy sikeres és győztes népszavazással ismét saját kezébe veszi az ország irányítását - mondta Orbán Viktor, aki sterint a népszavazással egyszerre sikerülhet legyőzni a hazugságot, a rossz közgazdasági megoldásokat és a kormányt is.

"A liberálisok elárulták az alapvető szabadságjogokat"

A politikus az október 23-i eseményekről szólva azt mondta: a rendőrök politikai megrendelésre dolgoztak, amikor brutálisan léptek fel a békés ünneplők ellen.

Megfélemlítés, erődemonstráció, brutális fellépés - ezekkel a szavakkal jellemezte a történteket a pártelnök, aki szerint a liberálisok elárulták az alapvető szabadságjogokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×