eur:
395.59
usd:
365.41
bux:
73846.53
2024. július 31. szerda Oszkár

Még mindig zárva a Kútvölgyi

Továbbra is látogatási és betegfelvételi zárlat van a budapesti Kútvölgyi kórházban - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat fővárosi intézetének járványügyi főosztályvezetője. Közben a gondot okozó vírus három másik kórházban is megjelent.

Jakab Dezső elmondta: a Kútvölgyi kórházban eddig 74-en jelentkeztek hányással, hasmenéssel, hányingerrel és hidegrázással járó emésztőszervi panaszokkal.

Az ÁNTSZ fővárosi intézetének járványügyi főosztályvezetője hozzátette: a hat osztályon elrendelt látogatási és felvételi zárlatot csak a vizsgálatok eredményei után oldhatják fel, ami akár egy hét is lehet.

Bujdosó László országos tiszti főorvos korábban úgy fogalmazott, hogy az enterális fertőzések tünete 6-48 órás lappangási idő jelentkezik.

A betegséget az úgynevezett calici vírus okozta. Jelenleg a klinika munkatársai folyamatos felület- és kézfertőtlenítéssel próbálják megakadályozni a vírus terjedését.

A Jahn Ferenc Kórházban, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben, valamint a Szent János Kórházban is felmerült a calici vírus gyanúja - közölte Ritóok Emese, az ÁNTSZ szóvivője.

A calici vírus okozta megbetegedés gyors lefolyású, általában egy-két infúziós kezelés után enyhülnek a tünetek, a vírus megjelenése az őszi-téli hónapokat jellemzi.

Rendszeres tisztálkodással, gyakori szellőztetéssel, vitamindús étrenddel azonban lehet védekezni ellene.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kós Hubert elmondta, miért lett „csak” negyedik az előfutamban

Kós Hubert futamában második lett, negyedik idővel jutott a középdöntőbe a 200 méteres hátúszásban. Elmondta, miért választotta ezt a taktikát. Telegdy Ádám egy kizárásnak köszönhetően jutott tovább.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 11:28
×
×
×
×