eur:
395.77
usd:
365.84
bux:
73911.76
2024. július 31. szerda Oszkár

Fidesz: "üljünk le tárgyalni"

Valóban együttműködésre van szükség, arra hogy őszintén és tisztán, egyenesen beszéljünk, üljünk le tárgyalni, vessük össze a terveinket - reagált a miniszterelnök indítványaira a Fidesz frakcióvezetője.

Navracsics Tibor szerint az elmúlt hétvége "váratlan fordulatot hozott", mivel két olyan javaslatot is tett a miniszterelnök, amelyet a Fidesz már korábban felvetett. Még szeptemberben javasolta Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere egy önkormányzati egyeztető fórum létrehozását. "Akkor elutasítottak minket" - emlékeztetett Navracsics Tibor.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a Fejlesztéspolitikai Felügyelő Tanács létrehozására vonatkozó javaslat is nagyon hasonló ahhoz, amit a Fidesz még a nyáron nyújtott be, és amelynek napirendre vételét legutóbb egy hete akadályozta meg - Gyurcsány Ferenc szavazatával is - a kormánykoalíció.

Magyarország nem részvénytársaság

"Segítsenek nekünk abban, hogy napirendre kerülhessen a javaslat" - szólította fel a kormánypárti képviselőket Navracsics Tibor, hozzátéve, hogy a Fidesz nem felügyelő bizottságként, hanem az Országgyűlés egyik bizottságaként képzelné el a testület működését.

"Felügyelő bizottságok az üzleti életben vannak, és Magyarországot a Fidesz nem egy részvénytársaságként, hanem egy olyan parlamenti demokráciaként képzeli el, amelyben egy országgyűlési bizottság el tudja látni ezt a feladatot" - hangsúlyozta Navracsics Tibor.

A Fidesz frakcióvezetője megjegyezte: van még több olyan elutasított javaslatuk is, amit érdemes lenne figyelembe venniük a kormánypártoknak.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban is érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Nyomulnak az oroszok Toreck felé, hatalmas erődemonstráció készül – Híreink az ukrán frontról szerdán

Nyomulnak az oroszok Toreck felé, hatalmas erődemonstráció készül – Híreink az ukrán frontról szerdán

Elesett Pivgyenne tegnap, az orosz katonák hamarosan megkezdhetik Toreck ostromát. Az ukrán védelem Pokrovszk térségében sem stabil: kilométerről kilométerre nyomulnak előre az orosz támadók. Hamarosan megérkeznek Ukrajnába az F-16-os vadászbombázók: a fegyvereket friss hírek szerint Amerika adja hozzájuk. Közben Oroszország szinte az összes hadiflottáját és több száz hajóját összevonó erődemonstrációra készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×