eur:
395.45
usd:
365.52
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Sok a szívműtét, de kevés

Évente mintegy 7 ezer szívműtétet végeznek a 7 magyarországi szívsebészeti centrumban, de a lakosság rossz egészségügyi állapota alapján évi 8-9 ezer beavatkozás lenne optimális.

A Magyar Szívsebészeti Társaság elnöke a szervezet szegedi konferenciája előtt hangsúlyozta: a magyarországi szívsebészet teljesítménye eléri a nyugat-európai szintet, sőt bizonyos beavatkozás-típusok esetén az eredmények jobbak a fejlett országokénál.

Szabolcs Zoltán közölte: a műtétek 70 százalékára koszorúér-szűkület, 21 százalékára billentyű betegség, 6 százalékára pedig veleszületett fejlődési rendellenesség miatt volt szükség.

A Magyar Szívsebészeti Társaság elnöke szólt arról is, hogy a világban alkalmazott új eljárások mindegyike megtalálható Magyarországon, így a betegek itthon sem részesülnek rosszabb ellátásban, mint a gazdagabb országokban.

Szabolcs Zoltán attól tart, hogy a megszorítások miatt radikálisan csökkenhet az évente elvégzett szívműtétek száma.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×