eur:
395.45
usd:
365.52
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Nem zárnak be lombikbébi centrumokat

Az ország egyik legsikeresebb lombikbébi programját működtető Nyírő Gyula Kórház főigazgatója cáfolta, hogy az egészségügyi tárca bezárni készülne a lombikbébi centrumok egy részét. Falus Ferenc szerint szakmailag indokolt a támogatott próbálkozások számának csökkentése.

A Nyírő Gyula Kórház főigazgatója az InfoRádióban elmondta: az Egészségügyi Minisztérium a járóbeteg-kapacitások kívánja növelni, akár a fekvőbeteg-ellátás rovására is; a meddőségi centrumok működéséhez viszont nincs szükség fekvőbeteg-kapacitásra, így a mesterséges megtermékenyítést nem érinti az egészségügyi törvénytervezet.

Falus Ferenc határozottan cáfolta, hogy az egészségügyi tárca bezárni készülne a lombikbébi centrumok egy részét.

A támogatott mesterséges megtermékenyítési próbálkozások számának csökkentéséről a szakember kijelentette: világtendencia, hogy egyre kevesebb megtermékenyítési ciklust finanszíroznak az egészségbiztosítók.

Át kellene csoportosítani a pénzeket

Annak a valószínűsége, hogy valakinek gyermeke szülessen mesterséges megtermékenyítéssel, közeledik a 30 százalékhoz. Akinek viszont az első három próbálkozás után nem születik gyereke, annál egyre kisebb az esély, őket újra ki kellene vizsgálni - hozott szakmai érvet a csökkentés mellett a főigazgató.

Falus Ferenc azt javasolja, hogy a megspórolt pénzből növeljék a gyógyszertámogatást, egy próbálkozás ugyanis a támogatással együtt is 100 ezer forintba kerül.

A kevesebb ciklusból körülbelül ugyanannyi gyerek születik majd, mint a mostani többől, ezért igazságosabb lenne, ha nagyobb lenne egy-egy ciklus gyógyszertámogatása - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×