eur:
395.45
usd:
365.45
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Napokon belül eldől Gergényi sorsa, de a kormány elégedett

Nem kívánja közölni nyugdíjazási kérelmének okait Budapest rendőrfőkapitánya. Gergényi Pétert csütörtökön fogadta a rendészeti miniszter, aki közölte: a kormány kiáll a rendőri vezető mellett.

Gergényi Péter az InfoRádióban elmondta: december 31-ei hatállyal közös megegyezéssel kérte nyugállományba vonulásának jóváhagyását az igazságügyi és rendészeti minisztertől.

A főkapitányt csütörtökön fogadta az igazságügyi és rendészeti miniszter. Petrétei József a megbeszélést követően azt mondta, hogy a következő napokban dönt a nyugdíjazási kérelemről.

A miniszter hozzátette: a kormány kiáll Gergényi Péter mellett, munkájával elégedett, a személyét ért alaptalan, hamis vádra alapozott politikai támadásokat visszautasítja.

Petrétei József a rendzavarásokat felszámoló rendőrségi fellépést szakszerűnek és törvényesnek tartja.

Az SZDSZ és a főpolgármester döntésének megváltoztatására kérte Gergényi Pétert, a Fidesz pedig úgy véli: a főkapitány távozása a felelősség beismerését jelenti, de nem oldja meg a helyzetet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×