eur:
395.28
usd:
365.67
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Mozgalmas szombatja lesz a rendőröknek

Szerdán lejárt az '56-os forradalom leverésének 50. évfordulójára tervezett tüntetések és megemlékezések bejelentési határideje. Az már biztos, hogy november 4-én mozgalmas napra és sok útlezárásra számíthatnak a fővárosiak.

A forradalom bukásának ötvenedik évfordulója alkalmából mintegy harminc budapesti rendezvényre vonatkozó bejelentés érkezett a rendőrséghez.

A parlamenti pártok közül a Fidesz a jubileumra és "az október 23-ai rendőrtámadás áldozataira" is emlékezik szombaton. A párt által szervezett fáklyás felvonulás a Terror Házától az Astoriáig halad majd.

Az MSZP az 1956-os forradalom emlékművénél ünnepel. A szocialisták arra kérik szimpatizánsaikat, hogy egy-egy szál virágot vigyenek az Ötvenhatosok terére.

Hasonló megmozdulásra készül az MDF: a párt is az Ötvenhatosok terére, illetve a műszaki egyetem melletti emlékműhöz várja az emlékezőket.

A belvárosi Szabadság téren több szervezet, a Magyarok Világszövetsége és az Ifjú Magyarok Egyesülete is demonstrációt tervez, és este oda vonulnak a Budaházy Baráti Kör és a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 szimpatizánsai is.

A szomszédos Nádor utcában az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, a Vértanúk terén a Nagy Imre Társaság, a Vörösmarty téren pedig a Nemzeti Fórum kért területfoglalási engedélyt.

A pesti rendezvények mellett Budán is lesznek megmozdulások. A MIÉP a XII. kerületi Turul emlékműnél, a Politikai Elítéltek Közössége pedig a Petőfi híd budai hídfőjénél szervez megemlékezést.

A rendőrség valamennyi bejelentést tudomásul vette, mivel az azokban foglaltak megfeleltek a gyülekezési törvény előírásainak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Magabiztosan verte Spanyolország a magyar válogatottat
Férfi vízilabda

Magabiztosan verte Spanyolország a magyar válogatottat

A magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolország ellen játszotta második csoportmérkőzését a párizsi olimpián, 7-10 lett a vége, a magyar csapat egyszer sem vezetett. A mi hatosunkban a másik két mérkőzésen az ausztrálok bombameglepetésre 8-3-ra verték a formán kívüli szerbeket, a franciák 14-13-ra a vasárnap a szerbeket megszorongató japánokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 696 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×