eur:
395.26
usd:
365.54
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Molnár Lajos: nyilvánossá kell tenni a várólistákat

Pontos elszámolás szükséges, és emelni kell a valós kezelések térítését - mondta el az egészségügyi miniszter a közszolgálati televízió reggeli műsorában. Molnár Lajos nyilvánossá tenné a várólistákat.

A tárcavezető ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy a kórházak úgy próbálnak több pénzhez jutni, hogy minél több beavatkozást igyekeznek elszámolni. A miniszter szerint ehelyett tisztességes, pontos elszámolásra van szükség, és többet kell fizetni minden szükséges kezelésre.

A jelenlegi gyakorlatról Molnár Lajos azt mondta: olyan esetben is kórházi bennfekvést számolnak el, amikor nem kellene vagy a valósnál hosszabb idejű kórházi tartózkodást könyvelnek el.

Ez viszont kiüríti a biztosító kasszáját - hangsúlyozta az egészségügyi miniszter.

Molnár Lajos szólt arról is, hogy nyilvánossá kell tenni a várólistákat, amelyeket jelenleg a főorvosi irodán, titkárságon vezetnek.

A nyilvánosság célja, hogy a betegek ne kerülhessenek előre a hálapénznek köszönhetően.

Címlapról ajánljuk

Golovin Vlagyimir: felelőtlenek voltunk

A szövetségi kapitány és a játékosok szerint is elveszített egy pontot a női kézilabda-válogatott Angola ellen. A döntetlen okának a sok hibát és a fellazult védekezést tartják. A csapat csütörtökön a spanyolok ellen harcolhatja ki a továbbjutást a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×