eur:
395.2
usd:
365.41
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Hamarosan az interneten is rendelhetünk gyógyszert

Január elsejétől már az interneten is meg lehet majd rendelni a vény nélkül kapható gyógyszereket, és a patikák házhoz is szállítják ezeket a termékeket.

Az internetes rendelést nem kereskedelmi célok, hanem a betegek igényei hívták életre - hangsúlyozta Hávelné Szatmári Katalin, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke, aki szerint ugyan az internetes gyógyszervásárlást igénylők száma nem éri el a patikába járók 1-2 százalékát sem, de fontos, hogy az efféle speciális igényeket is ki tudják elégíteni.

A www.gyogyszer.hu weboldalon bárki regisztrálhat majd, és a rendeléskor a rendszer az illető betegsége alapján ad majd fényképpel és tájékoztatóval kiegészített listát a megfelelő készítményekről.

A rendszer a keresés során figyelembe veszi a betegek speciális igényeit is, a rendelés során meg kell például adni, ha valakinek valamilyen gyógyszerérzékenysége, allergiája van, vagy szed más készítményeket is.

Kétszáz patikával számolnak

A betegeknek a termék árán felül a házhozszállítási díjat kell majd megfizetniük, így egyfajta verseny is kialakulhat a különböző kiszállítási díjakat meghatározó gyógyszertárak között - mutatott rá Hávelné Szatmári Katalin.

A megrendelt gyógyszereket szakemberek szállítják majd házhoz, így a betegek pontos útmutatót kapnak a készítmények használatához - hangsúlyozta a kamara elnöke.

A november 1-jén induló próbaüzem során jelentkezhetnek majd a patikák az ország bármely területéről, ha szeretnének bekapcsolódni a rendszerbe. Egyelőre mintegy 200 patikával számolnak, de remélik, hogy idővel bővülni fog ez a kör - mondta Hávelné Szatmári Katalin.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Golovin Vlagyimir: felelőtlenek voltunk

A szövetségi kapitány és a játékosok szerint is elveszített egy pontot a női kézilabda-válogatott Angola ellen. A döntetlen okának a sok hibát és a fellazult védekezést tartják. A csapat csütörtökön a spanyolok ellen harcolhatja ki a továbbjutást a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×