eur:
395.26
usd:
365.54
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A Péterfy kórház még nem adja ki a zavargásokban megsérültek adatait

A Péterfy Sándor Utcai Kórház egyelőre nem adja ki az október 23-ai budapesti zavargásokban megsérült és az intézményben ellátott betegek adatait - közölte a kórház főigazgatója.

Budaházy Emil közleményében hangsúlyozta: csak akkor tesznek eleget a Budapesti Rendőr-főkapitányság adatszolgáltatási kérésének, ha az adatvédelmi biztos semmilyen kifogást nem támaszt a kórház számára megküldött rendőrségi kérvénnyel szemben.

A kórház főigazgatója azért tartotta szükségesnek, hogy a kórház álláspontjáról tájékoztatást adjon, mert - mint írta - a média korábban többször használta fel a Péterfy Sándor Utcai Kórházról készített külső vágóképeket, illetve a kórház dolgozóival készített korábbi interjúkat az október 23-ai zavargásokkal összefüggő hírközléseiben.

Korábban Jármy Tibor, a BRFK szóvivője az InfoRádióban elmondta: több budapesti egészségügyi intézethez elküldték azt a levelet, amelyben az október 23-ai zavargásokban megsérült és kórházban ellátott emberek adatainak kiszolgáltatását kérték. A szóvivő azt mondta: több intézmény eleget tett kérésüknek.

Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos ugyanakkor úgy vélte: egészségügyi intézmény csak akkor adhatna ki ilyen adatokat a személyiségi jogok megsértése nélkül, ha a rendőrség a kérvényen megjelöli, hogy pontosan milyen bűncselekménnyel összefüggésben és milyen adatokra van szüksége.

Az ombudsman közölte: a kórház elküldte hivatalába a rendőrségi levelet, és megkezdte annak vizsgálatát.

Címlapról ajánljuk

Golovin Vlagyimir: felelőtlenek voltunk

A szövetségi kapitány és a játékosok szerint is elveszített egy pontot a női kézilabda-válogatott Angola ellen. A döntetlen okának a sok hibát és a fellazult védekezést tartják. A csapat csütörtökön a spanyolok ellen harcolhatja ki a továbbjutást a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×