eur:
395.14
usd:
365.5
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A Fidesz felfüggesztetné Gergényi munkaviszonyát

A Fidesz arra kéri a budapesti rendőrfőkapitány feletteseit, hogy függesszék fel Gergényi Péter munkaviszonyát - jelentette be Pokorni Zoltán, az ellenzéki párt alelnöke.

A Fidesz arra kéri a budapesti rendőrfőkapitány feletteseit, hogy függesszék fel Gergényi Péter munkaviszonyát. Az ellenzéki párt alelnöke azt mondta: a főkapitány tűrhetetlen és megmagyarázhatatlan magatartást tanúsít az október 23-ai eseményekkel kapcsolatban.

Pokorni Zoltán az InfoRádióban azt mondta: Gergényi Péter többször hazudott, amikor az október 23-ai rendőri intézkedésekről beszélt, ezért kezdeményezik a főkapitány felelősségre vonását.

Az ellenzéki politikus úgy vélte: a rendőröket utasították arra, hogy ne tűzzék ki azonosító jelvényeiket. Szerinte ennek az az oka, hogy feletteseik már előre tudták, hogy törvénytelen parancsokat adnak az állománynak.

MSZP: felesleges a rendőrséget pocskondiázni

Az MSZP szerint felesleges a rendőrséget - ahogyan Vadai Ágnes országgyűlési képviselő fogalmazott - "pocskondiázni".

A szocialista képviselő emlékeztetett arra, hogy jövő hét keddre a pártok együttes bizottsági ülést hívtak össze, melyen meghallgatják a rendőri vezetőket, az érintett minisztereket, és a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetőjét az október 23-ai intézkedésekről.

Vadai Ágnes az InfoRádiónak elmondta: a Fidesz ezen az ülésen minden kérdését felteheti majd, és utána beszélhetnek felelősségről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: ilyenre emberemlékezet óta nem volt példa olimpián

A szövetségi kapitány szerint mindenki tartalékol az előfutamokban, de Milák Kristóf bemutatkozása biztató volt 200 pillangón a párizsi olimpia úszóversenyein.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×