eur:
394.84
usd:
365.25
bux:
73785.59
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Orbán: egyenként kell felelősségre vonni a brutális rendőröket

A Fidesz elnöke szerint nemzetközi következményei is lesznek az október 23-ai magyarországi "brutális emberijog-sértéseknek". Orbán Viktor a Hír TV reggeli műsorában, telefonon, Berlinből beszélt erről, felelősségre vonást szorgalmazva a hétfői történésekkel kapcsolatban.

Szavai szerint még a taxisblokád idején sem volt példa arra, hogy ilyen brutálisan lépjen fel az államhatalom, "és az emberi jogokat így letörjék, mint ahogy tették ezt 23-án délután és este".

A politikus úgy vélekedett: olyasmi történt Magyarországon, ami szokatlan Európában: az "emberi jogok ilyen durva, rendőrségi önkény általi letaposása, ez azért ismeretlen, itt ilyen nincsen".

Orbán Viktor azt mondta: a német fővárosban is szeretné nyilvánvalóvá tenni, hogy pártja a demokrácia és az emberi jogok oldalán áll, azokat pedig, akiknek a jogait megsértették, meg kell védeni.

"A következő napokban sokat fogunk ezért dolgozni" - mondta, hozzátéve, az állam erkölcsi és anyagi elégtétellel tartozik a bántalmazottaknak.

"Azok, akik pedig megsértették az emberi jogokat, legyen szó közrendőrről vagy a rendőrség parancsnokairól, majd a vizsgálatok kiderítik, őket pedig személyesen, egyenként felelősségre kell vonni" - jelentette ki Orbán Viktor.

Címlapról ajánljuk

Komoly lépést tehet a negyeddöntő felé a női kézilabda-válogatott – élőben

Angola ellen játszik a magyar női csapat a harmadik csoportmérkőzésen az olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×