eur:
393.2
usd:
363.39
bux:
0
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Új módszerrel az autópályán bliccelők ellen

A hónap végén áll üzembe a magyar autópályákon az Állami Autópálya Kezelő Zrt. 13 darab, autóba telepíthető mobil rendszámleolvasó készüléke.

A társaság közleménye szerint a kamerák szállítására kiírt nyílt közbeszerzési eljárást a Budapest Mikroelektronika Rt. nyerte el nettó 38 millió forintos ajánlatával.

Jelenleg az autópályákon hét helyen vannak fix rendszámleolvasó kamerák, az autópályák feletti felüljárók szélére helyezve, az M7-esen három helyen, míg az M1-es és M3-as sztrádán két-két helyen.

Az Autópályakezelő szerint az új mobil kamerás rendszámleolvasók tovább növelik majd az autópályadíj-ellenőrzések hatékonyságát, ugyanis a speciális kamerák képesek a járművek nagy sebessége esetén, extrém időjárási körülmények között, és infra üzemmódban éjszaka is leolvasni az autók rendszámát.

Címlapról ajánljuk

Szerdára halasztották a férfiak triatlonversenyét

A párizsi olimpia illetékes szervezőbizottsága, a NOB és az egészségügyi hatóságok kedd reggel fél hat óra körül úgy döntöttek, hogy triatlonban a férfiak versenyét a vízminőség miatt szerdára halasztják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×