eur:
393.69
usd:
354.13
bux:
72229.42
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

"Vannak-e még köztünk Dugovics Tituszok?"

Koszorúzással egybekötött emlékünnepséget tartott a Kereszténydemokrata Néppárt az 550 évvel ezelőtti nándorfehérvári diadal tiszteletére.

Simicskó István kereszténydemokrata politikus, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke feltette a kérdést: vajon mit szólna ma Hunyadi János, ha látná, milyen állapotban van a magyar hadsereg.

"Vannak-e még köztünk Dugovics Tituszok? Képesek lennénk-e ma ilyen diadalra?" - folytatta a politikus.

"Az akkori hősök tudták a jelszót: Ha Isten velünk, ki ellenünk? (...) Vajon képesek-e így gondolkodni ma a vezető politikusok? (...) Ma a hit nélkül nemhogy országot, de még egy viskót sem lehet építeni" - mondta a miniszterelnökkel és az Európai Unió vezetőivel összefüggésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Több ezer milliárdnyi közlekedési fejlesztést jelentett be a kormány a fejlesztéspolitikai kihívások közben

Több ezer milliárdnyi közlekedési fejlesztést jelentett be a kormány a fejlesztéspolitikai kihívások közben

Az Európai Unió kohéziós politikája a felszínen sikertörténet: a keleti bővítés tagállamai jelentősen felzárkóztak az EU fejlettségi átlagához, de regionális szinten megmaradtak, sőt néha nőttek is az egyenlőtlenségek. Brüsszelben is egyre többen beszélnek a szükséges reformokról. Magyarország helyzete viszont speciális, a jogállamisági viták miatt nem fér hozzá az uniós forrásokhoz, ami új kihívást jelent – többek között ezekről a témákról volt szó a 62. Közgazdász-vándorgyűlés „Mi van, ha nincs? A kohéziós források perspektívái” című panelbeszélgetésen. A kormány képviselői ismertették, hogy több ezer milliárd forintnyi közlekedési – vasúti és közúti –, valamint építőipari fejlesztésekre készül a kabinet. De arról is számot adtak, hogyan átalakítják a jelenlegi kohéziós politikai megközelítését, szakértők pedig arról, milyen szempontokra kell figyelni ennek során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×