eur:
394.4
usd:
355.77
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Bezárnak az éjjeli teraszok a Belvárosban

Csendrendeletet hoztak az V. kerületben, éjféltől reggel hatig nem lehet nyitva vendéglátó terasz a Belváros területén. A rendelet megszegőit megbírságolják, a harmadik bírság után pedig megvonják az engedélyét.

Steiner Pál, az V. kerületi önkormányzat polgármestere az InfoRádiónak elmondta: a lakossági panaszok miatt szabályozniuk kellett a teraszok nyitva tartását.

Mind a közmeghallgatásokon, mind a panaszok kivizsgálásánál az derült ki, hogy a teraszokkal kapcsolatban annyira kedvezőtlen a lakosság véleménye, hogy lépni kellett valamit - hangsúlyozta a kerületi vezető.

Nem visszatartó erő a bírság?

Steiner Pál hozzátette: 180-200 étteremre vonatkozik a rendelet, az önkormányzat a jogszabály érvényesítésére 3-5 közterület-felügyelőt vesz fel.

A polgármester elismerte, hogy a százezer forintig terjedő bírság ugyan nem minden esetben jelenthet visszatartó erőt, a visszaesők azonban a harmadik büntetés után elvesztik teraszhasználati engedélyüket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Egy akár csak 20, de keleten több mint 30 százalékos támogatottságú pártot levegőnek nézni nem lehet, ez a demokrácia szempontjából súlyos károkat okot – mondta a német pártoknak az AfD-hez való viszonyulásáról Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézet programigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. A korábbi berlini nagykövet beszélt a két egykori keletnémet tartomány választási eredményeinek hátteréről, s a migrációs kérdés kezelésének nehézségeiről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×