eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Vendéglátók végveszélyben?

Jelentős forgalomcsökkenésre, sok vállalkozás megszűnésére számít a Magyar Vendéglátók Ipartestülete a kormány tervezett intézkedéseinek végrehajtása esetén. A szervezet gazdasági alelnöke szerint támogatják a kormány szándékát, ugyanakkor hiányolják, hogy a tervezett intézkedések bevezetéséről nem egyeztettek a szakmai szervezetekkel.

"Ismerve a gazdaság állapotát elfogadjuk azt, hogy sürgős intézkedésekre van szükség, ami általánosan javítani tudja az államháztartás helyzetét, ugyanakkor az ismertté vált tervezett intézkedések nem abba az irányba viszik a szakmát, ami a gazdasági célkitűzések között szerepel" - hangsúlyozta az InfoRádióban Thúrzó Béláné.

Magyar Vendéglátók Ipartestületének gazdasági alelnöke szerint komoly megrázkódtatást jelent az intézkedéscsomag a vendéglátóiparnak, főleg az áfakulcs 15-ről 20 százalékra emelése.

A megnövekedett költségeket a szakember szerint csak kevés üzlet fogja tudni áthárítani a vendégekre, így először megjelennek majd a szünnapok, és rákényszerülnek majd az alkalmazottak egy részének elbocsátására. Később pedig egyre több lehet az a vállalkozás, amely kénytelen lehúzni a redőnyt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Megvan a Balaton idei egyik fő nyertese

Augusztus végén lezárult a balatoni hajózás főszezonja. Nyár végéig a Balatoni Hajózási Zrt. kompjai 1 millió 229 ezer, a személyhajók pedig 791 ezer utast szállítottak. Így idén a Bahart tavalyhoz képest már 2 hónappal korábban, augusztus végére elérte a 2 milliós utasszámot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×