eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

A kormány magán kezdi

A miniszterelnököt követve a kormány minden tagja azt kéri az adóhatóságtól, hogy végezzen nála vagyonosodási vizsgálatot. Gyurcsány Ferenc a múlt héten jelentette be: vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett önmagával szemben, mert úgy véli: a politikai elitnek példát kell mutatnia.

A kormányfő minisztereitől is azt kérte: kövessék példáját. A kormány tagjai a szerdai kormányülésen jelentették be: egybehangzóan úgy döntöttek, eleget tesznek a kormányfő felhívásának.

"A kormány eltökélt szándéka, hogy minden lehetséges eszközzel védje az adófizetők érdekeit, akik tisztességgel kiveszik a részüket a köz terheinek vállalásából" - közölte Batiz András kormányszóvivő.

Eddig évente mindössze néhány száz esetben került sor az adózók tényleges vagyonának és jövedelmének az összevetésére. Jövőre azonban 10 ezer vagyonosodási vizsgálat elvégzését rendelte el a miniszterelnök.

Az APEH a vizsgálatokhoz a közeljövőben 500 revizort vesz fel a meglévő 2800 mellé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Megvan a Balaton idei egyik fő nyertese

Augusztus végén lezárult a balatoni hajózás főszezonja. Nyár végéig a Balatoni Hajózási Zrt. kompjai 1 millió 229 ezer, a személyhajók pedig 791 ezer utast szállítottak. Így idén a Bahart tavalyhoz képest már 2 hónappal korábban, augusztus végére elérte a 2 milliós utasszámot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×