eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

"Az SZDSZ addig van a kormányban, amíg esélyt lát a reformokra"

Az SZDSZ szerint csak a reformok garantálhatják az euró bevezetéséhez szükséges hosszú távú gazdasági stabilizációt. Az SZDSZ azért van a kormányban, hogy ezeket kikényszerítse, és addig van a kormányban, amíg erre esélyt lát - hangsúlyozta a párt elnöke.

A kisebbik kormánypárt kezdettől tudta, hogy a költségvetési hiány milyen korlátokat jelent, ezért nem is vett részt a választási kampány ígérgetési versenyében - mondta Kuncze Gábor.

Az SZDSZ elnöke emlékeztetett év eleji nyilatkozataira, amelyben a következő két évre az egyensúly helyreállítását jelölte meg feladatként, 2009-re az euró követelményeinek teljesítésével, 2010-re pedig az egykulcsos adó bevezetésével, mellyel bekapcsolódhat az ország a regionális adóversenybe.

Hosszú távon nem elegendőek a jelenlegi intézkedések

A mostani megszorító csomag kapcsán Kuncze Gábor kijelentette: "ezek a senki által nem szeretett intézkedések talán alkalmasak lehetnek arra, hogy a költségvetés megbomlott egyensúlyát helyrebillentsék 2007-2008-ra. Az SZDSZ elnöke szerint azonban nem jelentenek végeges megoldást.

Az SZDSZ szerint a problémák hosszú távú kezeléséhez szükség van a közigazgatás, az önkormányzati igazgatás, az egészségügy, az oktatás, és mindezek végén az adórendszer reformjára.

"Azért vagyunk a kormányban, hogy ezeket a változtatásokat, ezeknek a végig vitelét elősegítsük, vagy ha tetszik, kikényszerítsük, és pontosan addig vagyunk a kormányban, amíg erre esély nyílik. Én most úgy látom egyébként, hogy ennek minden esélye megvan" - hangsúlyozta Kuncze Gábor.

Az SZDSZ nem tudott a bejelentett áfa-emelésről

Újságírói kérdésre válaszolva az SZDSZ elnöke elmondta: pártja nem tudott az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén bejelentett áfa-emelésről. Erről nem volt kormánydöntés.

Kuncze Gábor hozzátette: az áfa emelése ellentétes az SZDSZ adófilozófiájával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Íme az olimpia igazi győztesei: hogyan teljesített valójában Magyarország?

Íme az olimpia igazi győztesei: hogyan teljesített valójában Magyarország?

Az olimpiai játékok a mai napig a világ egyik legnagyobb sporteseménye. Az emberek általában azokat a versenyszámokat követik figyelemmel, ahol hazájuk sportolóinak van esélye az éremszerzésre. Azonban az érmek megszerzése csak néhány ország számára gyakori esemény, az országok többsége általában érem nélkül zárja az olimpiát. Ezért is tud különösen emlékezetes lenni egy nemzet számára, ha megszerzi első olimpiai érmét, pláne ha az arany, mint ahogy az például Fidzsi-szigetek esetében is történt férfi rögbiben a 2016-os Rio-i játékokon. Cikkünkben azt mutatjuk be, hogy mely országok tudják erőforrásaikhoz képest a leghatékonyabban megszerezni az érmeket a nyári olimpiai játékokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×