eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Borsik: fenyegetik az embereket

A kormányfő balatonőszödi bejelentései egyértelműen rontották az érdekegyeztetési tárgyalási helyzetet - mondta az InfoRádióban az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke. A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke kész támogatni egy demonstrációt, amennyiben nem tudnak kompromisszumra jutnia kormányzattal a megszorító intézkedésekről.

A kormányfő balatonőszödi bejelentései egyértelműen rontották az érdekegyeztetési tárgyalási helyzetet - mondta az InfoRádióban Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke.

Az Országos Érdekegyeztető Tanács munkavállalói oldalának képviselője szerint újabb fenyegetések érik az embereket, például a közszféra béreinek befagyasztásával, illetve a több-biztosítós modell SZDSZ-es kikényszerítésével.

A kormány elvesz a munkavállalók keresetéből, növeli a kiadásaikat. Ezekhez az intézkedésekhez az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége semmilyen támogatást nem ad majd - hangsúlyozta Borsik János, aki szerint a legsúlyosabb tételek az egészségügyi járulék emelése, illetve az áram és a gáz drágulása.

Borsik János közölte: közel kerültek a demonstrációhoz, a keddi érdekegyeztető tárgyalás után pedig dönteni kell majd ebben a témában is.

Más szakszervezetek is támogatnának egy sztrájkot

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke az InfoRádióban kijelentette: ha nem sikerül normális és elfogadható kompromisszumra jutni a kormánnyal, akkor a szakszervezeteknek össze kell fogniuk, és "kifejezésre kell juttatniuk nemtetszésüket".

Szabó Endre szerint a sztrájk sem "idegen az eszköztáruktól".

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma leginkább azt sérelmezi, hogy a közigazgatás átalakítása mögött nem látnak egységes koncepciót.

A kormány csak az elbocsátásokról és a megtakarításokról beszél, ahelyett, hogy először a feladatokat határozná meg, majd az ellátásukhoz szükséges ideális struktúrát, és ezután az optimális létszámot - hangsúlyozta Szabó Endre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×