eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Civilek küzdenek az óbudai Álomsziget ellen

Helyi népszavazási kezdeményezést nyújtottak be civil szervezetek Tarlós István óbudai polgármesternek a Hajógyári-sziget átépítésének ügyében - mondta az InfoRádiónak a Szigetért Egyesület vezetője. Toplak Zoltán feljelentése nyomán az ügyészség vizsgálja a sziget privatizációját.

Toplak Zoltán közölte: a népszavazást három civil szervezet, az SOS Békásmegyerért Egyesület, az Óbudáért-Békásmegyerért Egyesület és a Szigetért Egyesület kezdeményezte.

Azért került erre sor, mert az eddigi tárgyalásokon nem tudtuk az önkormányzatot és a befektetőt (az Álomsziget Kft.) meggyőzni arról, hogy jelentősen alakítsák át a beruházás terveit - indokolt a Szigetért Egyesület vezetője.

Miután a kerületi önkormányzati testület nem támogatta a népszavazás kiírását, a civilek Tarlós István polgármester támogatását szeretnék elérni.

Toplak Zoltán elmondta azt is, hogy június elején ügyészségi vizsgálatot kezdeményezett, hűtlen kezelés gyanúja miatt, az ügyészség pedig megkezdte az eljárást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×