eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Újabb áradás várható

Az utóbbi 24 óra csapadékos időjárása és a határon túli vízgyűjtőterületeken folytatódó hóolvadás újabb áradást okoz a Tiszán, és a Dunán is a vízszint jelentős emelkedése várható.

A Dunán másodfokúra emelték a készültséget Vének és Rajka között, miután az ausztriai folyókon a hóolvadás és az ismételt csapadék hatására további áradás kezdődött.

A Köznyezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium tájékoztatása szerint tovább csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága; már csak 185 ezer hektár van víz alatt. 149 önkormányzat területén van érvényben belvízvédelmi készültség.

A Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője közölte: a folyó ukrajnai szakaszán 130, a tiszabecsi határszelvényben pedig 116 centiméterrel emelkedett a vízállás.

Bodnár Gáspár elmondta: a Tisza Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán délelőtt már Záhonyig áradást tapasztaltak.

Árad a Szamos is, de a vízszint egyelőre nem közelíti meg a készültségi szintet. Az országban összesen 918 kilométeren van árvíz elleni védekezés.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium tájékoztatása szerint tovább csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága; már csak 185 ezer hektár van víz alatt. Összesen 149 önkormányzat területén van érvényben belvízvédelmi készültség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×