eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

A temetőben jobban tanul a diák?

A Kerepesi Temetőben tartatna irodalom- és történelemórákat a Budapesti Temetkezési Intézet Rt. A cég szerint hatásosabb lehet, ha a diákok az érintett író, költő vagy államférfi sírja mellett hallják a rá vonatkozó tananyagot. A program célja, hogy oldja a temetők misztikumát is.

Vörösmarty Mihály, Kisfaludy Károly, Jókai Mór, Lotz Károly, Blaha Lujza, Batthyány Lajos és Antall József - csak néhány személyiség abból a körülbelül háromezerből, akik a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben nyugszanak, és szerepelnek a tankönyvekben.

Az iskolai munka hatékonyságának növelése érdekében a Budapesti Temetkezési Intézet Rt. történelem és irodalomórákat szervezne a Kerepesi Temetőbe.

Simóka Kálmánné vezérigazgató az InfoRádiónak elmondta: a szervezett csoportok mellé idegenvezetőt is biztosítanának.

A vezérigazgató elmondta, nem titkolt célja a programnak, hogy "közelebb hozzák" a fiatalokhoz a temetőt, mert " túl nagy misztikum" övezi a sírkerteket.

A Budapesti Temetkezési Intézet Rt. az összes budapesti általános és középiskolát tájékoztatta a szokatlan lehetőségről.

A vezérigazgató szerint sok pozitív visszajelzést kaptak. Az InfoRádió kérdésére, nem tartja-e túlságosan tabudöntögetőnek a tanítást a temetőben, Simóka Kálmánné azt mondta, "ha egy múzeumba el lehet vinni egy gyereket tanulni, akkor egy temetőbe is".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×