eur:
396.28
usd:
367.31
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Gyurcsány Ferenc mindenkinél többet beszélt

Az ORTT vizsgálata szerint az elmúlt hónapban Gyurcsány Ferenc annyit szerepelt a hírműsorokban, mint a másik három parlamenti párt elnöke összesen. A testület tudományos munkatársa az InfoRádiónak azt mondta: ez azért lehetséges, mert Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként nem csak a kampányt érintő kérdésekben szólal meg. A szakember szerint az országos médiumok közelítenek az ORTT ajánlásaihoz.

Februárban Gyurcsány Ferenc kormányfő, szocialista miniszterelnök-jelölt 623, Orbán Viktor Fidesz-elnök 306, Kuncze Gábor szabaddemokrata pártvezető 164, Dávid Ibolya MDF-elnök pedig 87 alkalommal szerepelt a hírműsorokban - áll az Országos Rádió és Televízió Testület honlapján.

Másodpercekben mérve ez annyit tesz, hogy Gyurcsány Ferenc (7706 másodperc) egyedül majdnem annyi megszólalási lehetőséget kapott a hírműsorokban, mint Orbán Viktor (5308), Kuncze Gábor (1811) és Dávid Ibolya (987) együttvéve (8106).

Az ORTT tudományos munkatársa szerint az arányok alakulására hatással van az is, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként olyan esetekben (pl. madárinfluenza, belvíz) is megszólalási lehetőséget kap, ahol a kormány lép fel cselekvőként.

ORTT-ajánlás: 60-40 százalék


Összes szereplés (forrás: ortt.hu)

Az ORTT tudományos munkatársa az InfoRádiónak azt mondta: az ellenzék szereplési aránya körülbelül 40%, a kormányoldalé 60% az összes szerepléseket figyelembe véve. Ez az arány Plausin András szerint nagyjából megfelel az ORTT ajánlásának.

A testület ajánlása nem az összes szereplésre, hanem a beszédidőre, az összes időre vonatkozik. A dokumentum azt fogalmazta meg, hogy a parlamenti ellenzék megjelenítésének időtartama országos műsorszolgáltatók esetében nem lehet kevesebb, mint a kormánynak és a kormánypártoknak együtt biztosított idő fele (kétharmad-egyharmados bontás) - közölte az ORTT tudományos munkatársa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kós Hubert a győzelem után: csak az olimpián lehet olimpiát nyerni

Kós Hubert a győzelem után: csak az olimpián lehet olimpiát nyerni

A 21 éves magyar olimpiai bajnok csak érdekes kék színű nadrágjában tud 1 perc 55 másodperc alatti időt úszni, és azt üzente Kovács Benedeknek, hogy kösse fel a gatyát, és négy év múlva együtt álljanak olimpiai dobogóra - ha egyáltalán marad a 200 m hátnál, mert ez akár Léon Marchand-on is múlhat. A bajnok szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
Nap végén jött a fordulat, de így is eséssel zártak az amerikai tőzsdék

Nap végén jött a fordulat, de így is eséssel zártak az amerikai tőzsdék

Alaposan elromlott csütörtökön a részvénypiaci hangulat, a vezető európai részvényindexek több mint 2 százalékot estek, a rossz hangulat pedig átragadt az amerikai piacokra is, ahol főként az elmúlt hónapok ralijában élen járó részvényeket ütötték. A legutóbbi gyenge amerikai makroadat (50 alatti ISM feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index) megjelenése után feléledtek az amerikai recesszióval kapcsolatos félelmek, a befektetők azt is elkezdték árazni, hogy az amerikai jegybank túlságosan későn csökkenthet kamatot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×