eur:
395.45
usd:
365.52
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Előre lefutott a mentőhelikopter-pályázat?

A mentőhelikoptereket korábban üzemeltető Base Kft. szóvivője szerint magyar társaságoknak nincs esélyük elindulni az Országos Mentőszolgálat mentőhelikopterek bérlésére kiírt pályázatán.

Edelényi Gábor az InfoRádióban azt mondta: a tender előírásaiban megszabott kategóriájú mentőhelikopter nincs Magyarországon, így a hároméves üzemeltetésről kért referenciával sem rendelkezik egyik itthoni társaság sem.

A szóvivő úgy fogalmazott: a pályázatot célzottan, egy adott cégre írták ki.

Edelényi Gábor szólt arról is, hogy az utolsó üzemképes mentőhelikoptert szerdán átadják a mentőszolgálatnak.

Cáfol az OMSZ


Az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az InfoRádióban azt mondta: ha egy cégre írták volna ki a helikopterbérlésre vonatkozó pályázatot, akkor nem lett volna eredménytelen az első két közbeszerzési eljárás.

Takács Zoltán közölte: három-négy jelentkezőt várnak a pályázatra, azt pedig nem tudják, hogy vannak-e ilyen helikopterek Magyarországon.

A Base Kft.-vel január 10-én bontotta fel a működtetési és karbantartási szerződést az Országos Mentőszolgálat, egyebek mellett szakszerűtlen, hanyag üzemeltetésre és túlszámlázásra hivatkozva. A lépés jogosságát vitatja a cég.

Az OMSZ szombaton közölte: gyorsított eljárásban pályázatot írt ki öt azonos típusú helikopter bérlésére, az ajánlatokat február 14-éig várják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×