eur:
394.06
usd:
363.73
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Halottak adataival manipulált az orvos

Két orvos ellen emelt vádat jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, illetve vesztegetés miatt a Békés Megyei Főügyészség.

A hatóság csoportvezető ügyésze az InfoRádióban elmondta: a vád szerint az orvosok halott emberek adatainak felhasználásával igényeltek egészségbiztosítási támogatást.

Fazekas Géza közölte: az eddigi adatok alapján egy gyulai orvos, aki gyógyászati segédeszközöket is forgalmazott, 129 vény után igényelt összesen 6,1 millió forint tb-támogatást.

Hozzátette: a vényeket egy békéscsabai orvos állította ki, aki ezért alkalmanként 3.000 forintot kapott kollégájától.

Kerekes székeket és szobai vécéket írtak fel olyan betegeknek, akikről utólag kiderült: nem kaptak semmilyen eszközt, nem is volt rá szükségük. Több esetben olyan emberek tb-számára állították ki a vényt, akik már nem is éltek.

Ezeket a gyógyászati segédeszközöket 100 százalékosan támogatja az egészségbiztosító, ezért az OEP a teljes összeget kiutalta az orvosnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban
videók

Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban

Hosszú csendjében tavaly egyetlen mérvadó interjút adott, amelyben fogadalmat tett olimpiai aranyérmeinek számára Milák Kristóf, és bár 200 méteren Párizsban nem járt sikerrel, ott van még a 100 méter, valamint a Los Angeles-i nyári játékok is, ahol még mindig bőven 30 év alatt lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×