eur:
394.26
usd:
364.41
bux:
73439.06
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Gyurcsány: nem ígérgetnek, hanem programot hirdetnek

Az állam működésének átalakítását és Magyarország fejlesztését állítja választási programja középpontjába az MSZP. Erről a kormányfő beszélt a Magyar Televízió Az Este című műsorában.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: az államháztartási hiányt úgy akarják csökkenteni, hogy nem azok terheit növelik, akiknek egyébként is nehéz az életük.

A miniszterelnök a konvergencia program brüsszeli kritikájával összefüggésben azt mondta: az utóbbi egy évben 1,4 százalékkal csökkentették az államháztartási hiányt, és ha sikerül tartani ezt a tempót, akkor 2008-ig el lehet érni a maastrichti követelményekben meghatározott 3 százalékos deficitet.

Mire elkezdődik a parlament tavaszi ülésszaka, elkészül az a törvényjavaslat, amely rögzíti a maastrichti kritériumok teljesítésének programját – közölte Gyurcsány Ferenc.

A kormányfő ígéretet tett arra, hogy a választási kampányban nem ígérgetnek majd, hanem választási programot hirdetnek.

Az elmúlt években történtek közül a miniszterelnök a családtámogatási rendszer átalakítását emelte ki, amellyel „40 százalékkal több pénz jut el átlagosan egy családhoz, mint 2002 közepén”.

Közölte: ebben a parlamenti ciklusban 150 ezernél több lakás épült, a kis- és közepes vállalatok árbevétele és eredménye pedig 40 százalékkal emelkedett.

Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×