eur:
390.7
usd:
359.65
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Vizsgálóbizottságot kezdeményez a Fidesz

Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Fidesz a Financial Times című brit lapban megjelent Magyarországgal foglakozó melléklet ügyében.

Deutsch Tamás frakcióvezető-helyettes szerint az újságban közölt cikkek és hirdetések valótlan információkat tartalmaznak, és a kormány a hazai lapokban, fizetett hirdetésekben ezekre az adatokra hivatkozik.

Teszi mindezt az adófizetők pénzén – tette hozzá a politikus. Deutsch Tamás elmondta: a kormány 20 millió forintot költött a Financial Times Magyarországgal foglalkozó mellékletére.

„Elfogadhatatlan az, hogy a magyar adófizető polgárok pénzéből a magyar kormány a magyar embereket akarja megtéveszteni” – jelentette ki a fideszes politikus.

Elmondta: a vizsgálóbizottsággal azt akarják tisztázni, hogy ki kezdeményezte ennek a kommunikációs technikának a használatát.

Batiz András kormányszóvivő közölte: a brit lap vezető szerkesztőinek levele egyértelmű választ ad az ellenzéki párt vádjaira.

Hozzátette: a Financial Times európai pr-igazgatója egyértelműen visszautasította azt a feltételezést, hogy a hirdetések befolyásolhatják a cikkek tartalmát.

A brit lap évente kétszáz mellékletet jelentet meg – mondta a kormányszóvivő. Hozzátette: négy hirdetést a gazdasági minisztérium, négyet más hirdetők adtak fel.

Batiz András közölte: vállalják az összehasonlítást, mert a Fidesz-kormány a többszörösét költötte kommunikációra, mint a mostani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek
Párizsból jelentjük

„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek

A férfi kardozók egyéni versenyében megtapasztalt csalódások feltüzelhetik a magyarokat a szerdai csapatversenyre – mondta a csapat edzője, Navarrete József, aki elárulta, hogyan folytatódik a felkészülés, és mi lesz most a legfontosabb teendő szerdáig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Gyengén muzsikálhat a magyar gazdaság

Gyengén muzsikálhat a magyar gazdaság

Ellentmondásos folyamatok zajlanak a magyar gazdaságban a Portfolio által megkérdezett közgazdászok szerint. A GDP-növekedés meghaladhatta a 2%-ot (nyers adatok alapján) az előző év azonos időszakához képest, ez azonban nagyrészt a bázishatás eredménye, ugyanis a tavalyi recessziós időszakban április és június között mérték a legnagyobb visszaesést. A kormány lassabb, 1,5-2% közötti növekedést vár. Ennek tükrében pedig már nem meglepő, hogy az idei év első három hónapjához képest gyengén teljesíthetett a magyar gazdaság, a kabinet várakozása stagnáló negyedéves GDP-adattal konzisztens.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×