eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pixabay.com

Szlovákia várja az egész világot

Hoki-vb-nek ad otthont május derekán északi szomszédunk, modern, biztonságos, természeti és kulturális kincsekben gazdag országként kívánva mutatkozni.

Végéhez közelednek a május 10-e és 26-a közötti, pozsonyi és kassai rendezésű jégkorong-világbajnokság előkészületei. A szervezők modern, biztonságos, természeti és kulturális kincsekben gazdag országként kívánják bemutatni Szlovákiát. A cél a 2011-es hokivébé idején elkönyvelt látogatottsági mutatók megdöntése.

A világbajnokság iránt jelentős az érdeklődés.

A szlovák és a cseh jégkorong-válogatott mérkőzéseire szóló jegyeket már mind elkapkodták

a hoki szerelmesei. A szervezőbizottság már a pozsonyi és a kassai jégcsarnokot is birtokba vette. A létesítményekben jelenleg az utolsó simításokat végzik a csapatok, a vendégek, a sajtó és a szurkolók számára előkészített terepen. Pozsonyban a padlóburkolat felújítása zajlik, új világítást és palánkot kapott a jégcsarnok. Kassán már február elején kicserélték a palánkot, s az aréna külső falára a jégkorong-világbajnokság színeiben pompázó új palást került.

„Kassán a pálya megvilágításának finomhangolása történik, kiegészítik az öltözők felszerelését, és az utolsó munkálatok folynak a sajtóközpontban. Pozsonyban már készen áll az akkreditációs központ. A palánkcserét követően már megkezdődött a műjégpálya fagyasztása. Még a padló és az informatikai infrastruktúra cseréje van hátra” – mondta el a hokivébé szervezőbizottságának elnöke, Igor Nemeček.

A jégkorongozók, az egyes válogatottak stábtagjai és a Nemzetközi Jégkorongszövetség képviselői számára már készen állnak a szállodák. Az idelátogatókat számos kísérőrendezvény várja, illetve

Pozsonyban az Istropolisnál, míg Kassán a Kultúrparknál szurkolói zónákat is kialakítanak.

A szervezők közölték, hogy mindenki, aki a tömegközlekedési eszközöket választja, és

az adott meccsnapi mérkőzésre szóló érvényes jegyet mutat fel, díjmentesen utazhat.

A stadionok és a városközpontok környékén kialakuló forgalmi dugókat elkerülendő, a vébé mindkét helyszínén több óvintézkedésre kell számítani. Pozsony város rendőrsége az országos rendőrfőkapitánysággal együttműködve a rend fenntartásáról gondoskodik a stadion környékén, a résztvevő csapatok és a mérkőzésekre idelátogató szurkolók szálláshelyei közelében, továbbá a Nagyszombati vámnál felállított szurkolói zónánál. A belváros utcáin és a vasúti főpályaudvaron is jelentősebb számú járőregységek cirkálnak majd. Kassán a szokványosnál napi 50 fővel több rendőr fog szolgálatot teljesíteni, és 200 térfigyelő kamerával több pásztázza majd a város utcáit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×