eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Bejelentették: nősül a kis herceg

Bejelentették: nősül a kis herceg

A walesi herceg hétfőn reggel bejelentette: másodszülött fia, Harry herceg tavasszal megnősül, feleségül vesz egy amerikai katolikus színésznőt. Harry herceg 32 éves, a menyasszony, Meghan Markle 36.

A bejelentééssel egy időben hozták nyilvánosságra, hogy a trónutódlás ötödik helyén álló királyi sarj november elején titkokban jegyezte el az amerikai televíziós színésznőt, Meghan Markle-t, erről senki sem tudott, csak II. Erzsébet, valamint a legközelebbi családtagok.

Károly herceg örömét fejezte ki, a királynő sok boldogságot kívánt az unokájának, akinek Theresa May miniszterelnök is gratulált.

Bejelentették: nősül a kis herceg

Felmerült a kérdés, örökölhetné-e Harry herceg a trónt, hiszen a jövendőbelije katolikus középiskolába járt szülővárosában, Los Angelesben, különösen, hogy egy 2015-ben hozott határozat immár lehetővé teszi, hogy olyan királyi leszármazott is trónvárományos lehessen, akinek a hitvese nem az anglikán egyház tagja.

A brit kocsmákban és kávéházakban azonban inkább azt az érdekes tényt taglalják az alattvalók, hogy a menyasszony félig színes: apja fehérbőrű filmrendező, édesanyja afro-amerikai. Bár a házasulandók között láthatóan és megvallottan nagy a szerelem, mégis írnak arról a bulvárlapok, hogy Meghan Markle-nak már volt egy sikertelen házassága is: 2011-ben hozzáment egy filmeshez, aki előzőleg hét évig udvarolt neki, aztán 2013-ban elváltak.

A boldogító igen kimondása után a menyasszony neve őfelsége Harry hercegné lesz. Mivel nem királyi sarj, nem nevezhető Meghan hercegnőnek. Tulajdonképpen Károly trónörökös hitvesét is csak a nép nevezte Diana hercegnőnek, hivatalosan walesi hercegné volt a neve.

A brit sajtó udvari tudósítói arra számítanak, hogy Harry és Meghan tavaszi esküvője nem lesz nagy pompával és sok ceremóniával megrendezett esemény.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×