eur:
395.11
usd:
368.1
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó

Új rendőri egység küzd a terrorizmussal Szlovákiában

Új, a terrorista bűncselekmények és a szélsőséges tevékenységek megállítására specializálódott rendőri egység jött létre Szlovákiában. A több mint 100 rendőrből álló elit alakulatot ma mutatta be a nyilvánosságnak Robert Fico miniszterelnök a szlovák belügyminiszter és az országos rendőrfőkapitány társaságában.

Robert Fico miniszterelnök szerint Szlovákia alábecsülte a terrorizmus és extrémizmus új hullámát. A kormányfő úgy véli, a közösségi oldalak mindent szabályt és felelősséget levetkőzve működnek, s azokon gyakorta olyan információk látnak napvilágot, melyek összeférhetetlenek Szlovákia értékrendjével. „Minderre nem elég szóban reagálni, ezeket a jelenségeket idejében el kell fojtani” – fogalmazott Robert Fico.

A szlovák kormányfő ezekkel a szavakkal mutatta be a nyilvánosságnak azt a rendőri csoportot, melynek feladata az extrémizmus és a terrorizmus elleni védekezés lesz. Az újonnan létrehozott alakulat a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség kötelékében teljesít majd szolgálatot. A csoport tevékenysége közé tartozik majd a terrorizmussal és szélsőségességgel összefüggésbe hozható bűncselekmények felderítése, valamint az ilyen jellegű jogellenes cselekmények anyagi támogatóinak leleplezése. Az új rendőri csoportnak több mint 100 tagja van.

 Robert Kaliňák szlovák belügyminiszter a rendőrség elit alakulataként mutatta be a rendőröket, s hozzátette, az állam gondoskodik arról, hogy munkájukat zavartalanul végezhessék. A tárcavezető bízik benne, hogy az egység remek eredmények felmutatására lesz képes.

 Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány elmondta, az egység közösségi kérésre jött létre. A rendőrfőnök ígéretet tett arra, igyekszik olyan feltételeket teremteni, hogy az alakulat sem eszközkészletben, sem a személyi állomány tekintetében ne szűkölködjön. Egyben felszólította a főügyészséget is, hogy működjön együtt a csoporttal a terrorizmus és az extrémizmus elleni harcban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Orbán Viktor Ukrajnában járt, eközben az orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter

Orbán Viktor Ukrajnában járt, eközben az orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter

Az európai állam- és kormányfők közül egyre kevesebben vannak, akik még nem látogattak el az orosz invázió sújtotta Ukrajnába - most már nem gazdagítja ezt a tábort Orbán Viktor sem, a magyar miniszterelnök ugyanis ma Kijevbe utazott. Ám eközben Szijjártó Péter külügyminiszter, aki gyakran jár Oroszországba, telefonbeszélgetést folytatott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel - tudósított a Telex.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×