eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pexels.com

Praktikus újítással állt elő a Spotify – már net sem kell

Olyan fejlesztés érkezik a Spotifyba, ami automatikusan elkészít egy offline lejátszási listát. Ennek köszönhetően a felhasználóknak már nem kell ezzel előre tervezniük.

Újfajta funkciót vezet be a Spotify az androidos eszközökre, valamint az iPhone-okra kiadott alkalmazásában. Az Offline Backup nevű újdonság lényege, hogy automatikusan létrehoz egy offline lejátszási listát a hallgatandó és korábban meghallgatott zenékből, hogy ha a felhasználónak megszakad az internetkapcsolata, akkor se maradjon zene/podcast nélkül – számolt be a hvg.hu.

A funkció kifejezetten hasznos lehet például egy repülőút során, amikor a felhasználónak „repülő üzemmódba” kell tennie a készülékét, hiszen jelenleg a dalok és podcast adások nem érhetők el azok számára, akik nem töltöttek le előre egy lejátszási listát a készülékükre. A funkció ugyanakkor nem mindenki számára érhető el: jelen állás szerint csak azok kapják meg, akik előfizettek a Spotifyra, így reklámmentesen hallgatják a tartalmakat.

A cég szerint a funkciót úgy készítették el, hogy folyamatosan tanuljon a felhasználói szokásokból. Ennek köszönhetően később azokat a dalokat is tartalmazhatja majd az offline lejátszási lista, amiket a felhasználó korábban már többször meghallgatott, így benne vannak a gyorsítótárban.

Az offline dalokat szűrni és rendezni is lehet, hogy könnyebb legyen bennük megtalálni egy adott zenét. Az újdonságot az alkalmazásban a Beállítások menüben, a Csökkentett adatforgalom és offline mód opciónál kell majd keresni. A lap megjegyzi, elképzelhető, hogy valakinél egyelőre nem jelent meg az offline tartalomfogyasztásnak ez a lehetősége, de csak idő kérdése, hogy frissüljön a Spotify.

Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Az éghajlatváltozás következménye: szebb jövő vagy apokalipszis?

Az éghajlatváltozás következménye: szebb jövő vagy apokalipszis?

Az emberi társadalom az innovációnak és globalizációnak köszönhetően korábban képes volt felszabadítani magát a klíma uralma alól, de mára új függőség alakult ki az ember által létrehozott éghajlati rendszerrel szemben. Az elmúlt évtizedekben a fosszilis energiatermelés növekvő mértéke hozzájárult az üvegházhatás fokozódásához, ami jelentős hőmérséklet-emelkedést és időjárási szélsőségeket eredményezett. A fogyasztás mérséklése és a globális energiatermelés dekarbonizálása elengedhetetlen a jövő katasztrófáinak elkerüléséhez. A célok eléréséhez progresszív adózási rendszerek és nemzetközi együttműködés szükséges, különös tekintettel a megújuló energiaforrásokra történő átállásra. Enélkül az emberiség a közeljövőben pusztító ökológiai válságokkal nézhet szembe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 05:36
×
×
×
×