eur:
389.51
usd:
357.78
bux:
0
2024. július 23. kedd Lenke
Nyitókép: Unsplash.com

Valamit nagyon benéztek az Apple-nél

Nemhogy bekerült a kínálatba, egy éven át senki nem szúrta ki, hogy az App Store-ban egy olyan alkalmazás érhető el, ami fizetős streamingszolgáltatók tartalmait kínálja ingyenesen.

A kalóztartalmakat kínáló alkalmazásokat természetesen valamennyi alkalmazásbolt tiltja, most azonban mégis felkerülhetett egy az iPhone-okra, ráadásul nem a néhány hónapja az EU-ban egy új jogszabály nyomán már elérhető, külső fejlesztőktől származó alkalmazásboltokból, hanem a hivatalos App Store-ból – írja a hvg.hu, emlékeztetve: a Apple-nél elvileg nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az áruház kínálatába csak ellenőrzött, minden irányelvnek és szabálynak megfelelő alkalmazások kerülhetnek be.

Mint arra a 9to5Mac felfigyelt, egy fejlesztő sikerrel játszotta ki az Apple rendszerét, ugyanis a Collect Cards: Store box nevű alkalmazása nemhogy átcsúszott a szűrőkön, de több mint egy éven át volt a kínálatban. Bár a portál szerint az alkalmazás leírása szűkszavú volt, valamiféle fotó- és videókezelő alkalmazást ígért a fejlesztő. Látszólag.

Valójában ugyanis az app megnyitás után egy sor nagy streamingszolgáltató tartalmaihoz (Apple TV+, Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Max) kínált ingyenes hozzáférést. A 9to5Mac szerint az alkalmazás Brazíliában a második legnépszerűbb ingyenes alkalmazás is volt az App Store-ban.

A portál szerint a trükk az volt, hogy az app ellenőrizte a felhasználó földrajzi pozícióját, és ez alapján döntötte el, hogy a fotós/videós, ígért funkcionalitást tölti be, vagy a kalóz streamingfelületet. Az Egyesült Államokban például előbbit, bizonyára az Apple ellenőrzésekor is.

Az rejtély, hogy Brazílián kívül még hol kínált jogszerűtlen hozzáférést filmekhez és sorozatokhoz az app. Ezt már ellenőrizni sem lehet, mert időközben eltűnt az alkalmazás az App Store-ból. Biztosat nem tudni, de jó eséllyel az Apple törölte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×