eur:
394.66
usd:
365.85
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nyitókép: Wikipédia

Charaf Hassan a BME új rektora

Kinevezése öt évre szól.

Hétfőtől Charaf Hassan egyetemi tanár a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) rektora, megbízatása öt évre szól.

Az egyetem azt közölte, hogy a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának eddigi dékánja hétfőn átvette a rektori láncot Czigány Tibortól, az intézmény leköszönő vezetőjétől.

A rendezvényen a műegyetemi szenátus tagjai mellett jelen volt Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter, valamint Varga-Bajusz Veronika felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkár is.

A libanoni születésű Charaf Hassan villamosmérnök, mérnök-közgazdász, az MTA doktora, a Műegyetemen szerzett diplomát 1992-ben. 1996-től a Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének munkatársa, 2016-tól a tanszék vezetője, 2019-től a kar dékánja.

Az elsők között vezette be a mobilprogramozást az egyetemi képzésekbe, számos mobilalkalmazásokkal kapcsolatos nemzetközi kutatási és fejlesztési projekt kezdeményezője. Nevéhez fűződik az iparral együttműködésben kialakított üzemmérnök-informatikus képzés elindítása.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×