eur:
395.84
usd:
369.27
bux:
72029.56
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pixabay

Már megint tekerni kellene az órán, erre senki sem számított

Egy másodperccel előbbre kell tekerni az órákat, hogy alkalmazkodjunk a Föld forgásához.

Hamarosan előre kell állítani az óráinkat egy másodperccel, mivel gyorsul a Föld forgása, és emiatt igazítani kell az emberiség időérzékelésén, írja asztronómusok és geofizikusok szavai alapján a LadBible, amelyet az rtl.hu foglalt össze.

Duncan Agnew, a Kaliforniai egyetem geofizikusa arról beszélt, hogy „ez egy precedens nélküli helyzet, és egy elég nagy ügy”. A tudósok némileg aggódnak, ugyanis nem tudják pontosan, mivel járhat az, hogy a közeli jövőben ki kell jelölni egy napot, amikor éjjel 23 óra 59 perc 58 másodpercet közvetlenül éjfél követ.

Valószínűleg ez az átlagember számára nem fog nagy gondot okozni, de

számtalan orvosi műszer, valamint pénzügyi rendszer létezik a Földön, amely számára fontos, hogy másodpercre pontosan tudja az időt.

Olyan már többször történt – legutóbb 2016. december 31-én – hogy egy extra másodpercet kellett hozzáadni az időhöz, de a „negatív szökőmásodperc” koncepcióját még sosem próbálták ki.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

A Mathias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója szerint már az első választási forduló után biztosra vehető, hogy Emmanuel Macron nem tud többséget alakítani a francia nemzetgyűlésben, egy esetleges koalíció létrejötte pedig egyrészt kétséges, másrészt törékeny lenne. Yann Caspar arról is beszélt az InfoRádióban, hogy erőszakos eseményektől tart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
A piac végül csak legyőzte Erdoğant: Törökországba visszatért a józan ész

A piac végül csak legyőzte Erdoğant: Törökországba visszatért a józan ész

Feladta a minden közgazdasági racionalitást mellőző kísérletét Erdoğan török elnök, amely szerint a magas infláció ellen alacsony kamatokkal lehet harcolni. Újraválasztása után egykori Wall Street-i bankárokat ültetett a jegybank és a pénzügyminisztérum élére, és szabad kezet adott nekik a korábbi gazdaságpolitikai hibák kijavítására. A gazdaságpolitika döntéshozói nagy lendülettel álltak munkába, és a piac ezt látványosan díjazza. Ám az is látszik, hogy a bizalom nem állt helyre a török vezetés kapcsán, a kockázatokat nem is szabad alábecsülni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×