eur:
394.89
usd:
367.95
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: microsoft.com

Rossz hírt kaptak a Windows-felhasználók: vége az ingyenességnek

A jövőben nem lehet váltani Windows 7-ről akár Windows 11-re is ingyenesen.

Bár az igen valószínűtlen, hogy valaki közvetlenül frissítené a jogtiszta Windows 7-es számítógépét Windows 11-re (utóbbinak ugyanis elég szigorú hardveres megkötései vannak), némi ügyeskedéssel azonban meg lehetett oldani, hogy az akár még Windows 7-es aktivációs kulcsot is felhasználhassuk egy ingyen Windows 11-hez. Eddig – írja a hvg.hu.

A folyamat úgy nézett ki, hogy a Windows 7/8/8.1 rendszereket előbb Windows 10-re kellett frissíteni (ez is díjmentesen megtehető volt), majd azt is frissíteni Windows 11-re, ha hardveresen nem voltak korlátai. Egyes esetekben közvetlenül elfogadta a régi kulcsokat is a Windows 11.

Szeptemberben a Microsoft már jelezte, hogy vége az díjmentes frissítési lehetőségnek, és a jelek szerint a cég most be is váltotta az ígéretét: már semmilyen formában nem lehet Windows 7/8/8.1 rendszerekről újabbra váltani, a Windows 11 22H2-es kiadása a The Verge tapasztalatai szerint már nem „eszi meg” a régi rendszer kulcsát, hanem hibát jelez.

Windows 10-ről viszont továbbra is ingyenesen lehet 11-re frissíteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Koronavírus: megszólaltak a szakértők, ez már az új Covid-hullám?

Koronavírus: megszólaltak a szakértők, ez már az új Covid-hullám?

Az Egyesült Államok nyugati államaiban a COVID-19 terjedésének egyik legfontosabb mutatója, a szennyvízmintákban kimutatott SARS-CoV-2 vírus szintje hivatalosan is elérte a "magas" szintet - derül ki az amerikai járványügyi központ friss adataiból. Az ügynökség szerint azonban még túl korai lenne megmondani, hogy az idei nyári COVID-19 hullám országos szinten is megérkezett-e - közölte a CBS.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×