eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: Pexels.com

Androidosokok figyelem, nem akármilyen frissítés érkezik

Hamarosan azokat az alkalmazásokat is alaposabban átnézni a Google, amiket nem a Play Áruházból tölt le valaki az eszközére.

A Google még 2017-ben vezette be azt a megoldását, ami igyekszik megvédeni a felhasználókat a káros alkalmazásoktól. Ez a Play Protect, ami az appok gyanús viselkedését figyeli, valamint ellenőrzi azokat, mielőtt a telepítés még befejeződne. Csakhogy ez nem minden alkalmazásra igaz: a szoftver nem ellenőrzi a külső forrásból származó appokat, így ezen az úton nagyobb eséllyel kerülhetnek kártékony programok az androidos eszközökre.

A Google most erre a problémára ad választ: a cég hamarosan frissíti a Play Protectet, így az már arra is képes lesz, hogy a mobilon lévő, külső forrásból – tehát nem a Play áruházból – származó appok működését figyelje – írja a Hvg.hu a BGR-t szemlézve. Az újdonság a Play Áruház frissítésével, a 37.5-ös számú verzióval vezeti majd be azt. Ez a hónap végéig válik mindenki számára elérhetővé.

A híroldal emlékeztet: a Play Protect sem tekinthető csodafegyvernek, vagyis nem tudja a rosszindulatú alkalmazások 100 százalékát kiszűrni. Emiatt érdemes körültekintőnek lennünk, mielőtt telepítünk egy adott appot.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×