eur:
400.38
usd:
362.83
bux:
73059.71
2024. október 3. csütörtök Helga
Nyitókép: X/Apple

Több nagyot is lépett az Apple az iPhone 15 szériával

Az Apple kedden este bemutatta az új iPhone és Apple Watch készülékeket, amelyeket szeptember 22-től lehet majd megvásárolni.

Kétségkívül a legnagyobb újítás, hogy az összes új eszköz megkapja az USB-C csatlakozást és kábelt (még az AirPods-ok is), amivel így az Apple végül elhagyja a Lightningot és áttér az iparági szabványra a töltő- és adatkábeleknél. Emögött az EU-val folytatott hosszadalmas vita húzódik meg.

A másik "nagy szám" a fejlesztéseken kívül, hogy idén - modellek függvényében - 15-50 ezer forinttal olcsóbban kerül a boltokba az iPhone 15, mint a tavalyi 14-es széria tagjai. Az Egyesült Államokban a tavalyival megegyező áron nyit az új termék, vagyis nem az Apple csökkentette a készülékek árát.

  • Az iPhone 15 és iPhone 15 Plus elődeihez hasonlóan 6,1, illetve 6,7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik.
  • Az okostelefonok lekerekített éleket kaptak, a kijelzők 2000 nites maximális fényerőt biztosítanak.
  • A fő kamera 48 megapixeles; a 15 Pro modell 7 kameralencsét kapott.
  • Az akkumulátor az ígéretek szerint 24 órán át bírja "szuflával".
  • Az új, A17-es rendszerchip olyan erős, hogy az erőforrásigényes, látványos PC-s játékokkal is elbír (a bemutatón a Resident Evil 4 Remake-kel példálóztak).

A környezetvédelmet is igyekeztek hangsúlyozni a bemutatón, többek között azzal, hogy az akkumulátor 100 százalékban újrahasznosított kobaltot tartalmaz, illetve hogy elhagyják a műanyag szíjakat és helyettük FineWoven nevű textilre váltanak.

Az alábbi videókon megnézhetők a főbb bejelentések, illetve a teljes bemutató.

Az iPhone 15 műholdas kapcsolatát egyes országokban már közúti segélyhívásra is lehet használni (az USA mellett például Németországban, az Egyesült Királyságban és Franciaországban is, de Magyarországon nem).

Címlapról ajánljuk

Egészen új rakétákkal támadta Irán Izraelt, de a fegyverek látványos kudarcot vallottak

Az InfoRádónak nyilatkozó Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő elmondta, hogy a még tesztelés alatt álló rakéták 12-15 perc alatt képesek elérni Izraelt. Ennél nagyobb eredményt azonban egyelőre nem tudtak felmutatni az irániak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Egymás után kongatják a vészharangot, nagy baj van az európai autógyártóknál

Egymás után kongatják a vészharangot, nagy baj van az európai autógyártóknál

Jelentős kihívásokkal kell szembenézniük az európai autógyártóknak, ami abból is tükröződik, hogy az éves előrejelzéseiket egymás után vágják vissza ezek a cégek. Az elmúlt hetekben-hónapokban annyi profit warning érkezett, hogy lassan már tényleg nem marad olyan európai gyártó, aki ne kényszerült volna a tervei visszafogására. Az elektromos átállás már alapvetően is az autóipar történetének egyik legnagyobb változását hozta el, de a helyzetet tovább bonyolítja a kihívásokkal teli makrokörnyezet, a kínai piacon való helytállás nehézségei, és az újonnan megjelenő szereplők által támasztott verseny.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 2. 06:13
×
×
×
×