eur:
395.4
usd:
368.49
bux:
71873.97
2024. július 2. kedd Ottó
Robbanás, Forrás:Twitter/

Felrobbant a japán űrügynökség Epsilon kis rakétahajtóműve

Teszteléskor felrobbant a japán űrügynökség Epsilon S kis rakétahajtóműve pénteken – közölte a japán űrkutatási hivatal (JAXA).

Az Akita prefektúrában lévő Nosiro tesztközpontban senki sem sérült meg a robbanásban. A baleset körülbelül egy perccel azután történt, hogy a második fokozat hajtóművének föld tesztje elindult.

Az Epsilon S-t az ügynökség az Epsilon-sorozat utódaként fejleszti, hogy fokozza az ország versenyképességét a műholdfelbocsátási piacon.

Az első Epsilon 2013-ban indult fel, majd öt modellt is sikeresen felbocsátottak, ezután az Epsilon-6 letért a pályájáról, ezért arra utasították, hogy semmisítse meg magát.

A hiba miatt az Epsilon S indítását a 2023-as pénzügyi évről a következőre halasztották, mivel ugyanazt az üzemanyagtartályt használja, mint az Espilon-6.

Szintén önmegsemmisítésre utasították a JAXA új zászlóshajóját, a H3 rakétát márciusban pár perccel azután, hogy a második fokozat hajtóműve nem kapcsolt be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×